Akak Sem 3

Assalamualaikum w.b.t.

Alhamdulillah, today is Day 14 of Ramadhan. Month of blessings. So I’d like to share a story I heard last week from a senior.

Diriwayatkan oleh sahabat Nabi bernama Talhah bin Ubaidullah, dia berkata: “Dua orang laki-laki dari Baliy datang menemui Rasulullah shallallahu ‘alaihi wasallam dan masuk Islam. Salah seorang dari keduanya lebih semangat berjihad dari yang lainnya, kemudian dia (orang pertama) pergi berperang sehingga dia menemui syahid. Sedangkan orang yang kedua masih hidup hingga setahun setelahnya, lalu dia meninggal dunia.

Kemudian aku bermimpi seakan-akan aku berada di pintu syurga. Tiba-tiba aku berada di sisi kedua laki-laki tersebut, setelah itu Malaikat keluar dari syurga. Malaikat itu kemudian mengizinkan laki-laki yang meninggal dunia terkemudian dari keduanya untuk memasukinya, kemudian ia keluar lagi dan mempersilakan kepada laki-laki yang mati syahid. Lalu malaikat itu kembali kepadaku dan berkata: ‘Kembalilah kamu, sebab belum saatnya kamu memperoleh hal ini.’

Keesokan harinya aku menceritakannya kepada orang-orang, mereka pun hairan. Mereka lalu memberitahukannya kepada Rasulullah shallallahu ‘alaihi wasallam dan menceritakan kejadian tersebut. Maka beliau bersabda: “Perkara yang mana yang membuat kalian hairan?” Mereka menjawab: “Wahai Rasulullah, laki-laki (yang pertama meninggal) adalah orang yang paling bersemangat dalam berjihad dari yang lain, lalu dia mati syahid. Tapi mengapa orang yang kedua (laki-laki yang meninggal terkemudian) jesteru masuk syurga terlebih dahulu darinya?”

Rasulullah shallallahu ‘alaihi wasallam menjawab: “Bukankah orang ini (laki-laki yang meninggal terkemudian) hidup setahun setelahnya?” Mereka menjawab: “Ya.” Beliau bersabda: “Bukankah dia mendapatkan bulan Ramadhan dan berpuasa? Dia juga telah mengerjakan solat ini dan itu dengan beberapa sujud dalam setahun?” Mereka menjawab, “Ya.” Rasulullah shallallahu ‘alaihi wasallam kembali bersabda: “Sungguh, sangat jauh perbezaan antara keduanya (dalam kebajikan) bagaikan antara langit dan bumi.”

(Sunan Ibnu Majah, no. 3915, sahih)

See just how beautiful Ramadhan is? Let me remind you guys and more importantly myself to make full use of this month so that no moment goes to waste.

Alhamdulillah, I am done with Week 2 of classes for Semester 3. So good to see my beloved friends again. It’s no secret that it’s going to be a verrryyyy busy semester. Public Relations and Journalism interviews, Entrepreneurship Day, Islamic short film. It will be a great relief to make it out alive. I am becoming a skema person (read: pelajar cemerlang) by sitting in the front row in almost every class because this semester I really, really want to get a nice GPA.

The most interesting subject so far is Instructional Communication (CIT) because we got an awesome and extremely enthusiastic lecturer. He told us about how fun his job at Astro Awani was last time. Prior to that, I have never in my life heard someone tell someone else about how fun their job is.

For English, Miss asked us to do a simple presentation about a song (any language) that we relate to, and elaborate about it, in front of everyone. At least 1/4 of my classmates cried when explaining about their song. Yes, perempuan dan lelaki. Nasib ada yang present waktu bekalan elektrik terputus. It reminded me of Glee, lol. Only it wasn’t required for us to sing. Me? I haven’t presented yet but I definitely don’t plan on crying in front of the class lol.

Last Monday after solat terawih was Malam Mesra JPM, to introduce Jawatankuasa Penggerak Masjid to the Part One students. I love my Biro Publisiti so much — the three of them put tons of effort and dedication into completing our projects. Lagipun mereka semua ahli baru JPM, saya paling senior dalam biro tu sekarang, jadi suka hati saya lah kalau nak dera mereka pun. Hahah.

Link for Montaj Kepimpinan (directed by me): https://www.youtube.com/watch?v=BLq-8VjBySc

Link for Montaj Gimik (directed by Syaf): Will be uploaded later, insyaAllah

So I decided to randomly sit in the middle of some Part 1’s during MMJ, and this one girl asked, “…Kak Arifah kan?”. Saya macam terkejut lah, takkanlah montaj kepimpinan baru ditayangkan sekali, dia dah hafal nama saya? Rupa-rupanya adik tu pembaca blog ni. Hrm. Nasiblah saya tak jadi PMDS, kalau tak nanti jalan mana-mana kat Lendu ni, mesti orang nak mintak autograf 😛 Just kidding. But MasyaAllah, she was so nice, saying that my posts inspired her and stuff. Like me, she’s taking Mass Comm and is interested in joining JPM. Weee.

My room is on the third level like during Form 5. Memang menangis kalau tertinggal barang kat atas. But so far, life has been pretty good. My ex-housemate got permission to bring her car to Lendu, so sometimes I don’t have to walk or wait for the shuttle. Signed up for a Ramadhan camp thingy next weekend so I’m looking forward to that.

Dari sem lepas saya asyik TERskip meeting kolej sebab pergi event ataupun meeting lain. And I’ll only find out that there was a meeting kolej, two to three days later, because nobody ever bothers to tell me. Lulz.

Big Bad Wolf is in Subang this week, so I grabbed the opportunity to spend my BB1M vouchers (that I only just claimed on Tuesday by the way, nasib tak kena maki *sweat emoji*). Still haven’t had the opportunity to go to Bazar Ramadhan USJ 4, the best bazar Ramadhan in Malaysia (well, at least I think so). InsyaAllah, my family will be flying home for Raya.

Doakanlah saya dapat mengamalkan gaya hidup yang sihat. Because muscular pain decided to strike me again this week. Last semester it almost caused me to fail a subject. Long story. ¯\_(ツ)_/¯

Hopefully I’ll update my blog more this semester.

Till next time.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s