September, Part 4

Continuation of September, Part 3.

In this post I will mostly copy and paste my captions from Instagram.

  • Kisah pendrive aku (9/9/15)

sep8

I’ve done way too many things that I’m ashamed of, lately. really. Dengan penuh hina I wanted to tebus balik dengan sedekah. Aku baru keluarkan duit dari dompet, letak dalam beg siap-siap — belum masuk tabung pun lagi. I’ve been keeping a 2GB pendrive in my phone cover (yes, it’s that thin) and I realized it was missing. I was like :((((( because that was the only pendrive I had left, since I lost my 16GB pendrive TWO MONTHS AGO. Mahal kot. Anyway, aku gigih cari pendrive 2GB tu dalam beg. And guess what, in my bag, in the same pocket that I put the sedekah money, I found the 16GB pendrive.
Macam impossible tau pendrive tu boleh ada kat situ dan aku tak perasan selama ni. Aku guna beg tu setiap dua tiga hari kot.

And then I found the 2GB pendrive next to my phone.

This all happened in the span of less than ten minutes, in a majlis ilmu. MasyaAllah.

  • Melawat rumah anak yatim (20/9/15)

sep12

Visited a cute little orphanage in Kerubong, Melaka. The event was organized by YADIM Melaka. Had so much fun singing, dancing, praying and conversing with the kids.

Aku kagum dengan cara anak-anak ini dididik. Aku tabik kepada penjaga mereka. Mereka mengambil wudhu dan bersiap-siap sebelum azan dilaungkan. Mereka mengaji setiap malam. Mereka tidur pukul 9 dan bangun pukul 4 untuk berqiamullail hampir setiap hari. Kanak-kanak perempuan yang paling kecil pun bertudung dan berstokin walaupun di rumah sendiri. Sucinya hati mereka.

Kita pula? Hmmmmmmmmmm.

Jangan takut tidak ada ayah dan ibu, kerana ia hanya yatim piatu yang sementara. Tetapi takutilah jika yatim tidak ada Iman dan Ilmu, kerana ia merupakan yatim piatu yang hakiki. May Allah bless these precious ones at Rumah Jalinan Kasih.

***

And that concludes my recap of September! I should not have updated everything at once at the end of the month, and should have updated periodically every week or so but it was hard to find motivation to blog between my hectic schedule. Fortunately, classes are now over. Ciao.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s